
PIEROGI SEZONOWE
Pierogi Z JAGODAMI - smak lata, jaki pamiętamy z dzieciństwa. W sezonie 2023 już pierogów z jagodami nie lepimy.
Kiedy lepimy pierogi z jagodami jest prawdziwe pierogowe święto. Naprawdę. Bo jagody, przy naszej chwiejnej pogodzie, bywają rzadko, często przepadają na długie tygodnie, a i kończą się całkiem niespodziewanie. No i coraz częściej bywają w cenie złota...
Nasze pierogi z jagodami lepimy wyłącznie ze świeżych jagód, wyłącznie sezonowo. Kiedy jest ich mało podajemy je tylko na miejscu w restauracji, a kiedy jagody wysypią można je także zamówić na wynoś - online lub telefonicznie. Niemal nie zdarza się, abyśmy byli w stanie mieć je mrożone, do ugotowania w domu.
Pierogi z jagodami mają skład najprostszy pod słońcem: jagody i cukier. Kropka. Podajemy je ze śmietaną, posypane odrobiną cukru trzcinowego.
Porcja: 6 lub 8 sztuk pierogów do wyboru